Studioul unui artist din anii '70 a fost transformat într-o casă luminoasă și aerisită

Ti-a placut acest articol? Adauga-l la favorite, pentru a-l regasi usor in lista de continut preferat din contul tau!
Publicat de SpatiulConstruit.ro, la

Echipa de la Atelier Wilda a fost contractata sa realizeze proiectul de transformare a unei mici cladiri din Paris intr-o casa moderna. Cei 50 de metri patrati ai studioului au fost pe rand folositi ca garaj si apoi atelier pentru artisti. Construit in 1950, imobilul se remarca printr-un spatiu deschis, folosit pentru lucru, fiind dotat insa si cu cele necesare unui trai decent: o chicineta, un dormitor si o baie.

David Foessel
casa

In 2014, studioul a fost mostenit de Christine, fiica pictorului, care l-a folosit ca spatiu de intalnire cu prietenii si familia. Abia trei ani mai tarziu a cerut ajutorul echipei de arhitecti pentru a reamenaja spatiul astfel incat sa il poata inchiria.

Lucrarile de renovare si reconversie au implicat inserarea unor ferestre noi si schimbarea celor vechi astfel incat spatiul sa fie mult mai luminos si mai primitor. Accesul se face direct in zona de zi, un spatiu amplu si aerisit care are la un capat o zona prevazut doar cu un dulap incastrat care aproape ca se identifica cu peretele.

Bucataria a fost amenajata in lungul peretelui exterior, iar mobilierul urmareste linia peretelui. Dulapurile sunt un joc de suprafete albe si finisaje din lemn, mentinand aceeasi paleta cromatica prezenta in incapere. Imediat langa bucatarie este o usa care conduce in dormitor.

O fereastra verticala asigura acces la ce se intampla in bucatarie, iar dedesubt a fost dispusa o depozitare facuta pe comanda astfel incat sa incapa in coltul ingust al incaperii. Baia se afla imediat langa dormitor. Spatiul restrans a fost amenajat cat mai simplu, cu un dus inchis in sticla, finisat cu placi ceramice inchise la culoare, un lavoar si un wc.

Din zona de zi, prin intermediul unei scari realizate din rafturi de diferite inaltimi, se ajunge la o supanta care gazduieste un mic birou. Avand o masa rabatabila, spatiul este suficient cat sa permita unui cuplu sa doarma acolo. Ferestrele de mansarda permit luminii naturale sa inunde incaperea, creand senzatia unui dormitor spatios si aerisit.

Vezi mai multe poze aici.

Traducere si adaptare: arh. Raluca Popa
Subiect preluat din:
www.contemporist.com
Ce parere ai? Logheaza-te ca sa poti comenta:
Timp de incarcare pagina: 1.051 sec sql:0.000 sql cache:true hostname::tron_spcons-http-pe-tron-cu-zmut